3D Print Modelleme Kursu

KATMANLI ÜRETİM ( 3D PRİNTİNG )  KURSU

Amaç

3D Print eğitimde katılımcıların 3D Printing teknolojisi ve ekonomisi hakkında bilgilenerek, herhangi bir yazılımda ürettikleri 3D modelleri, 3D baskıya hazır hale getirmeyi öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin eğitim sırasında ürettikleri bir modelin 3D çıktısını almaları sağlanacaktır.

Genel Bilgi

Akademi’nin 3D Print eğitiminin hedefi, katılımcıların, ürettikleri 3D modelleri baskıya hazır hale getirerek, maliyet ve süre bakımından en uygun şekilde basabilmeleridir. Bu hedefe bağlı olarak 3D Printing teknolojisinin ekonomiye ve endüstriye getireceği yenilikler tartışılacak; güncel 3D yazıcıların çalışma mantığı ve buna yönelik baskı teknikleriyle ilgili geniş bilgi verilecektir. Eğitim sonunda öğrenciler tasarladıkları 3D modelin baskısını alabileceklerdir.

Kimler Katılabilir

Bu eğitim başta mimarlık, iç mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı, takı tasarımı, makina mühendisliği, mekatronik ve benzeri branşlar olmak üzere 3D modeller üretebilen tüm katılımcılara açıktır. Herhangi bir 3D modelleme programı konusunda bilgisi olmayan katılımcılara ise temel modelleme eğitimi de verilecektir.

Süre

40 Saat

Eğitimin Genel İçeriği

• 3D Print Teknolojisi
  • Ekonomiye ve günlük hayatımıza etkileri, gelecekte neleri değiştireceği, kullanım alanları, freelance iş imkanları
  • Güncel printerlarla ilgili bilgi
  • 3D Print teknikleri ve malzemeleri
    • SLA (Stereolithography)
    • FDM (Fused Deposition Modeling)
    • SLS (Selective Laser Sintering)
    • DMP (Direct Metal Printing)
    • DLP (Direct Light Printing)
  • Güncel 3D printerların çalışma prensipleri, kapasiteleri, diğer printerlara göre avantaj ve dezavantajları.
  • Modellerin 3D Print’e hazır hale getirilmesi
    • AutoCAD
    • 3DS Max
    • Netfabb