Autodesk 3DsMax & 3D PRINTER Eğitimi

Eğitimin Amacı

Bu eğitim başta mimarlık, iç mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı, takı tasarımı, makina mühendisliği, mekatronik ve benzeri branşlar olmak üzere 3D modeller üretebilen tüm katılımcılara açıktır. Herhangi bir 3D modelleme programı konusunda bilgisi olmayan katılımcılara ise temel modelleme eğitimi de verilecektir.

Eğitimin Tanımı

3D Print eğitiminin hedefi, katılımcıların, ürettikleri 3D modelleri baskıya hazır hale getirerek, maliyet ve süre bakımından en uygun şekilde basabilmeleridir. Bu hedefe bağlı olarak 3D Printing teknolojisinin ekonomiye ve endüstriye getireceği yenilikler tartışılacak; güncel 3D yazıcıların çalışma mantığı ve buna yönelik baskı teknikleriyle ilgili geniş bilgi verilecektir.

Eğitimin Kazanımları

Her öğrencimiz Autodesk firmasından sertifika alma hakkı kazanacaktır.

Eğitimin İçeriği

• 3D Print Teknolojisi
  • Ekonomiye ve günlük hayatımıza etkileri, gelecekte neleri değiştireceği, kullanım alanları, freelance iş imkanları
  • Güncel printerlarla ilgili bilgi
  • 3D Print teknikleri ve malzemeleri
    • SLA (Stereolithography)
    • FDM (Fused Deposition Modeling)
    • SLS (Selective Laser Sintering)
    • DMP (Direct Metal Printing)
    • DLP (Direct Light Printing)
  • Güncel 3D printerların çalışma prensipleri, kapasiteleri, diğer printerlara göre avantaj ve dezavantajları.
  • Modellerin 3D Print’e hazır hale getirilmesi
    • AutoCAD
    • 3DS Max
    • Netfabb
    • Autodesk Meshmixer
  • Autodesk 123D Design ile temel 3D model üretme teknikleri
  • Fotoğraf tabanlı 3D Scanning teknolojileriyle objelerin dijitalleştirilmesi
    • Autodesk 123D Catch
    • Autodesk Recap 360
  • Modellerin farklı printerlara göre baskı ayarları ve optimizasyonu. Baskı süresi ve maliyetinin hesaplanması
    • Cura
    • Repetier Host
    • Makerware
    • Zware
    • Simpify 3D

Eğitimin Süresi

Toplam 20 saat

Eğitimin Ücreti

700 TL

Eğitimin Metodu

Eğitim metodumuz; bilgisayar labaratuarında önce temel olmak üzere daha proje bazlı çalışmalarak yaparak toplam süremizi tamamlayacağız.

GTÜ ÇAYIROVA KAMPÜSÜ
GTÜ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ