Bilirkişilik Temel Eğitimi

TALEP TOPLAMA

BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, "Bilirkişilik Yönetmeliği" 03/08/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğe göre; adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilerin “BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ” almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar bundan sonra bilirkişilik yapamayacaklar.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ  ile yapılan anlaşma neticesinde , dersler Gebzede olacak şekilde  kurslar programlanmıştır.

Programımız Cumartesi ve Pazar günlerinde gerçekleşecek olup , toplamda 24 saatlik bir eğitim programıdır. Program başlangıç saati 09:00 olup her gün için 6 ders saati gerçekleştirilecektir.

Bilirkişilik Yönetmeliği İçin Tıklayınız

EĞİTİM İÇERİĞİ

BÖLÜM 1: YARGILAMA HUKUKUNA İLİŞKİN İLKELER ve İSPAT HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR

• Giriş
  • Türk yargı teşkilatı
  • Yargısal faaliyet içinde yer alan süjeler
  • Yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler

BÖLÜM 2: BİLİRKİŞİNİN NİTELİKLERİ, ÖDEVLERİ VE ETİK İLKELER

• Bilirkişinin Nitelikleri
  • Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt(
  • Bilirkişinin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler
  • Bilirkişinin Denetimi ve Sorumluluğu

BÖLÜM 3: BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ

• Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu
  • Bilirkişinin Görevlendirilmesi
  • Bilirkişi İncelemesinin Yapılması

BÖLÜM 4: RAPOR YAZIMI USUL VE ESASLARI

• Oy ve Görüşün Sunulması
  • Bilirkişi Raporunun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi

BÖLÜM 5: UYGULAMA

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
1. Eğitim grupları 24 sayısına ulaştığında açılmaktadır. Başvuru yeterli sayıya ulaşmadığı gruplarda, adayın oluru ile farklı gruplara aktarım yapılabilmektedir.
2. Bir aday günde en fazla 6 saat eğitim alabilir.
3. Bir aday eğitimini iki hafta da tamamlamalıdır
4. Özel grup taleplerinde başvuru sayısı en az 20 kişi olmalıdır.

ÖN BAŞVURU

4 gün