GTÜYÖS Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı Hakkında

Gebze Teknik Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (GTÜYÖS); Gebze Teknik Üniversitesi ve bu sınavı kabul eden diğer üniversiteler tarafından, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında ön lisans ve lisans öğrenimi görmek isteyen yurt dışından veya yabancı uyruklu öğrencilerin belirlenmesinde kullanılan bir sınavdır.

Gebze Teknik Üniversitesi, bünyesindeki 4 fakülteye yabancı uyruklu lisans öğrencisi alımlarını bu sınavın sonucuna ve GTÜ Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvuru, Kabul ve Kayıt Yönergesi'ne göre gerçekleştirmektedir.

SINAV KAPSAMI

Sınavın birinci bölümü; soyut düşünme, akıl yürütme ve analitik düşünceyi ölçen 40 sorudan, ikinci bölümü ise matematik ve geometri alanlarında sayısal beceriyi ölçen 40 sorudan oluşmaktadır.

Sınav sonucunun başarılı sayılabilmesi için alınan standart puanın en az 70 olması gerekmektedir.

SINAV TAKVİMİ

GTÜYÖS, her yıl YÖS takviminde belirtilen tarihte gerçekleştirilir ve GTÜ Rektörlüğü tarafından onaylanan GTÜYÖS Sınav Komisyonu tarafından hazırlanır. 2017-2018 Akademik Yılına ait sınav takvimi aşağıdaki gibidir:

Gebze Teknik Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (GTÜYÖS) Takvimi

Sınava Kesin Kayıt Ücreti Ödemesi İçin Son Tarih

09 Mart 2018

Sınava Girecek Öğrencilerin İlanı

23 Mart 2018

GTÜYÖS Sınavı

08 Nisan 2018

Sınav Sonuçlarının İlanı

16 Nisan 2018

Sınav Ücretinin Ödeneceği Hesap;

GTÜ Döner Sermaye Hesap Numarası (TRY IBAN): TR04 0001 0001 6434 7496 0350 01

Diğer tüm işlemler için GTÜ akademik takvimini ve web sitesi duyurularını takip etmeniz gerekmektedir.

Detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız.