ANLAYARAK HIZLI OKUMA

Çok hızlı okuyarak, zamandan tasarruf etmek kesinlikle mümkündür.

ANLAYARAK HIZLI OKUMA

Son yıllarda yapılan araştırmalar, insanların çok hızlı okuyabileceklerini bilimsel olarak kanıtlamıştır. Sınav rekabeti, yoğun iş temposu ve zamanın verimli kullanılması zorunlulukları hayatımızda hızlı okumayı birinci öncelikler sırasına getirmiştir. Çok hızlı okuyarak, zamandan tasarruf etmek kesinlikle mümkündür. Ancak, bununla birlikte, çok daha kısa zamanda çok daha hızlı okunulan metinlerin hafızada tutulabilmesi de gerekmektedir. Eğer, okuduklarınızı hafızanıza yerleştiremiyor ve gerektiğinde hatırlayamıyorsanız, çok hızlı okumanın hiçbir anlamı yoktur. Böyle bir hızlı okuma, zamanı boşa harcamaktan başka birşey değildir.

İnsanların çok hızlı okuyabileceklerinin bilimsel olarak ispat edilmesi ile, bu konuyla ilgili bir çok kurs ve seminer ilanları yoğun şekilde göze çarpmaya başlamıştır. Ancak bu tip kurs ve seminerlere katılan çoğu insan maalesef bu eğitimlerden ya umduklarını bulamamışlar, ya da biraz olsun artan okuma hızları kurs veya seminer sonrası hemen eski haline geri dönmüştür. Düzenlenen çoğu hızlı okuma kurs veya seminerlerinin temel olarak sadece takistoskobik eğitim tekniğine dayalıdır. Takistoskobik yöntem, sadece göz açılarıyla ilgilenmektedir. Beynin tüm fonksiyonlarını işin içine katmadığı için bu yöntem tek başına başarılı olamamaktadır.

Yrd. Doç. Dr. ORKUN YAYCILI

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orkun YAYCILI, 2012 yılından bu tarihe kadar Hafıza Teknikleri ve Hızlı Okuma Eğitimlerini açarak gerek sınavlara hazırlanan öğrencilere gerekse üniversite mezunu meslek sahibi binlerce katılımcıya ulaşmıştır. Yrd.Doç.Dr. Orkun YAYCILI, Üniversite dışında ilgili kaymakamlıkların talebi ile Batman ve Ardahan’ın ilçelerinde sınava hazırlanan öğrenciler ve o bölgelerdeki öğretmenlere yönelik sınav stratejileri ve ders çalışma yöntemlerine dair eğitimler düzenlemiştir. Ayrıca çok sayıda kamu ve özel kurum ve kuruluşlara Uygulamalı Girişimcilik, Yaratıcı Düşünme, Hafıza Teknikleri ve Hızlı Okuma Yöntemlerine dair seminer ve eğitimler vermiştir.
Yrd. Doç. Dr. Orkun YAYCILI, sonuçları GUINNESS REKORLAR Kitabı tarafından tanınan MEMORİAD tarafından düzenlenen ANLAYARAK HIZLI OKUMA şampiyonasında dakikada 1055 kelime okuyarak tüm zamanlarda dakikada 1000 kelime barajını geçen ilk üç kişiden biri olmayı başarmıştır. Bu sonucu ile Kasım 2016 tarihinde Amerika’nın Las Vegas Eyaletinde gerçekleştirilen ve Dünyanın çeşitli kategorilerinde en iyi dereceleri yapmış 30 ülkeden en iyi 200 beyin sporcusunun davet edildiği Dünya Hafıza Olimpiyatında yerini almış ve ülkemizi temsil etmiştir.

(536) 323 6795  nolu telefonu arayarak veya sem@gtu.edu.tr adresine E-posta ile detaylı bilgi alabilirsiniz.

Eğitim Ücreti 500 TL (KDV Dahil)

Havale için; Ziraat Bankası – Gebze Şubesi Banka Hesap No: 34749603-5001,

EFT için; IBAN NO TR04 0001 0001 643474 9603 5001

kullanabilirsiniz. Dekontunuzun açıklama kısmına “……………. TC nolu ……………………….’nın (ad-soyad) Hızlı Okuma Eğitimi ödemesi” yazınız.

Kesin kayıt için aşağıda verilen başvuru formunu doldurunuz. Eğitim ödeme dekontunuzu sem@gtu.edu.tr 'ye gönderdiğinizde kaydınız tamamlanmış olacaktır.

18 saat
10 Aralık 2017 Pazar Saat 18:00 - 20:15 arası
Yrd. Doç. Dr. ORKUN YAYCILI
Gebze Teknik Üniversitesi Çayırova Kampüsü