Zeka Oyunları-Mental Aritmetik-Kodlama Eğitimleri

Detaylar İçeriktedir

ZEKA OYUNLARI

Zeka (akıl) oyunları dersinde öğrencilerin sahip oldukları zekâ potansiyellerinin farkına varmalarının sağlanması, sahip oldukları potansiyelin geliştirmesi; karşılaştıkları problemler karşısında orijinal ve yeni çözüm yolları geliştirmesi, pratik düşünmesi, sorun durumunda doğru kararlar verebilmesi gibi bir dizi beceri ve yeterliliklerin geliştirmesi amaçlanmaktadır. Oyunlarımız;Dedektif ,Pratik Bardaklar,Qbig,Hedef5,Go Red,Squares,Reversi,Colorful, Küçük Mühendisler,Sun and Moon,Ne Kadar Zekisin,Airport,Penguins,Camouflage,Geo Penta,Brainstorm,Colours,Kakura,Red Storm,Çarpmaca,Çadır,Domino Yerleştirme, Karekaralama,Amiral Battı,Magıc3D,Blackme,1-2-3 Games

MENTAL ARİTMETİK

Mental Aritmetik Eğitimi, yaklaşık 4500 yıllık geçmişi olan ve her türlü sayısal işlemin kolayca yapılmasını sağlayan bir sisteme dayanmaktadır. Çift el Abaküs hafıza ve zeka eğitimi ile sağ ve sol beyin lobları aynı anda öğrenme faaliyetine katıldığından çocukların soyut kavramları somutlaştırarak hızlı ve kalıcı öğrenmeleri sağlanmaktadır. Sağ ve sol beyin loblarının birbirine paralel ve aynı düzeyde gelişmesi sağlanarak daha zeki, daha pratik, daha dikkatli, özgüven ve konsantrasyon sorunlarını aşmış başarılı öğrenciler yetiştirmek mümkün ve kolaydır.

KODLAMA

Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor. Programlama öğrenmek aslında yeni bir dil öğrenmek gibi. Uzmanlara göre de ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenmesi o kadar kolay oluyor.Çocuklarımızın kodlama ile bilimsel ve mantıksal düşünmelerini öğretmeyi hedefliyoruz.Öğrenci kitlemizdeki yaş grubu için nesne tabanlı ve kolay arayüze sahip scratch programını tercih ediyoruz.Bu program ile çocuklar eğlenerek öğreniyor. Bilgisayar başında tüketen değil üreten nesil haline geliyorlar.

DERSLERİMİZ 7 EKİM CUMARTESİ BAŞLIYOR. DERS PROGRAMI AŞAĞIDA VERİLMİŞTİR.